Welkom! - Activiteiten - RIMNieuws - Actueel - Dossiers - Mechelenbinnenstebuiten - Externe links - Contact

 

Web Design by:

 

LHOON
 

Actueel

Nieuwe wandelwijzer

RIM heeft onlangs een nieuwe WANDELWIJZER gepubliceerd gewijd aan de wijk tussen BrusselPoort en VrijbroekPark. De straten tussen Brusselse en Hombeekse steenweg met hun gevarieerde bebouwing van sociale woningen tot fraaie burgershuizen, de Vaart, de relicten van oude industrieën, het Vrijbroekpark: Mechelen-Zuid heeft heel wat te bieden. Helaas kennen vele Mechelaars dit stadsdeel nauwelijks.

De wandelgids is de laatste publicatie van de hand van Patrick Egels. Een eerbetoon aan Patrick is misschien een motief om "Van Brusselpoort tot Vrijbroekpark" te kopen. Maar het handige en rijk geïllustreerde gidsje - het eerste in een reeks - geeft ook waar voor uw geld. Men gaat de wijk door een heel andere bril bekijken.

De brochure kost € 4,50 en is te koop in de boekhandels Forum en Salvator, of te bestellen via info@kvns.be

Standbeelden

Bij de herinrichting van de omgeving van de Veemarkt en de Grotemarkt hadden de ontwerpers weinig aandacht voor de bestaande standbeelden.
Dankzij de reactie van vele Mechelaars blijft het standbeeld van Marghareta van Oostenrijk zichtbaar vanop de Grote Markt...
Waarom het heroprichten van dit standbeeld achter schermen dient te gebeuren is ons een raadsel. Hierdoor kunnen we de berichten dat de binnensokkel te groot is om er de oude sokkel zonder grote tussenvoegen rond te plaatsen niet nagaan.
Ook het beeld van de Vadderik aan de Veemarkt dreigt een randverschijnsel te worden. Waar gaat men dit monument ter ere van het modern comfort (waterleiding) een aanvaardbare plaats geven? Het gaat hier niet enkel over het beeld zelf en zijn sokkel, maar ook om de arduinen rustbanken die er conceptueel bij horen.

Coloma-kerk

RIM zal zich in de volgende maanden blijven inzetten voor het behoud van dit gebouw. In het eerstkomende RIMNieuws wordt er aan dit dossier uitgebreide aandacht besteed

Binnenblok Drab - Begijnen straat

Tussen de Drab- en de Begijnenstraat staan zeer oude waardevolle gebouwen die spijtig genoeg aan het oog van de voorbijganger onttrokken worden. Onbekend maakt onbemind. RIM wil dit bijzonder uniek erfgoed in 2005 extra in de aandacht zetten opdat het voor de toekomst bewaard zou worden. Dit bouwblok van het oude Loretten klooster en de bijhorende verzorgingsinstellingen heeft reeds verschillende studieburelen geïnspireerd.Het binnenblok vonden ze echter een blok aan het been...